I jedenáctka může být šťastné číslo

2024 / únor Autor: Sdružení Veleta, z.s.

obrázek

Krásný slunný den přátelé a kamarádi, možná vás nadpis tohoto článku zmátl a hledáte logické vysvětlení k pochopení výjimečnosti zmíněného čísla. V následujících řádcích však velmi záhy poznáte, z jakého důvodu jsme se z něj koncem února tak radovali.

Kdosi moudrý v historii pravil, že každý rok našeho života je stejně výjimečný, jen se mění zážitky, které si pamatujeme. To samozřejmě platí také pro ten letošní, který získal svou originalitu už tím, že si ho díky jeho přestupnosti užijeme o jeden den déle. A vězte, že i když se ještě nepřehoupnul do druhé poloviny, ale už teď bychom mohli popsat několik stránek veselých historek ze společných akcí. Zastavme se však u magického data 29. února. S vědomím, že si tento výjimečný den můžeme užít jen jednou za čtyři roky, jsme se rozhodli naplánovat náš 11. ples stacionáře právě v tomto termínu. Za prvé vycházel na čtvrtek, což je tradiční den konání naší plesové veselice a za druhé se nám líbila představa zvláštního přestupného podvečera, kdy můžeme mít pocit, že se zastavil čas a my nestárneme.

Takže jak bylo řečeno, zmíněné zastavení času se odehrálo 29.2. 2024 v kouzelně vyzdobené jídelně kohoutovické základní škole Chalabalova, kterou nám její vedení dovolilo opět nezištně využít. S veškerou pokorou a věčností se pak daný prostor pod rukama kreativních pracovníků stacionáře během několika hodin postupně proměnil v karnevalovou manéž plnou barev, balónků a veselých hesel, které všechny návštěvníky přenesli mimo běžnou všední realitu. Navíc díky podpoře vedení našeho stacionáře reprezentovaného paní Mgr. Hanou Janásovou bylo pro návštěvníky připraveno velmi pestré občerstvení smaženého, pečeného typu i studeného typu a dvoubarevné víno k povzbuzení dobré nálady. Stěžejním prvkem potom bylo hudební těleso tvořené již neexistující kapelou složenou z aktuálních či bývalých kantorů dané školy. Bylo nám ctí a radostí zároveň, že kvůli lásce k našemu plesu se na jeden večer dali opět dohromady a předvedli hudební výkon hodný těch největších pěveckých profesionálů. Při jejich vystoupení mnohdy nezůstalo jediné oko suché a taneční parket byl neustále plný nadšených hostů.

Kulturní program pak byl nabitý kvalitními vystoupeními z řad klientů, doplněný o vzácné externí vystoupení rosických mažoretek, které nám ukázaly, že tanec i gymnastika mohou svorně jít ruku v ruce a výsledkem vznikne úžasná show, u které se tají dech. Vystoupení klientů pak kombinovala zpěv, tanec, mluvené slovo i hru na hudební nástroje a ukázala veškerou škálu jejich schopností. To vše s úsměvem předváděli pod přátelským a energickým vedením jednotlivých pracovníků, kteří byli hlavním motorem pro všechny vystupující. Odměnou pro zúčastněné pak byly zasloužené mohutné ovace, připomínající aplaus těch největších světových hvězd. Jako každý rok i letos směřovala veškerá třeskutá zábava k hlavnímu bodu plesu, a to bohaté tombole lákající hosty k bezbřehému nákupu výherních lístků. Díky dobrotě darujících se naskládalo úctyhodných 30 krásných cen, které byly předmětem velmi veselého losování, při němž jedna po druhé postupně mizely z tombolového stolu za nadšeného jásotu celého sálu i samotných výherců. Jako bonus byla vylosována tzv. cena potěchy, kdy šťastné výherce čekal nečekaný sólový tanec s dvěma vybranými pracovníky, kteří tak mohli veřejně předvést své umění. Této pocty se přes počáteční ostych zhostili na výbornou, za který si na konci užili dlouhý potlesk.

Jak tedy vidíte, plesová nestárnoucí akce se nadmíru povedla a končila za odchodu nadšených účastníků ve 20.15 s příjemným pocitem, že plán byl splněn a my nejenže nestárneme, ale naopak jsme na několik hodin o pár let omládli. Tak snad se nám to všem povede udržet co nejdéle a nejpozději za rok se s podobnou radostí opět potkáme podvanácté na stejném místě. Ono totiž každé číslo může být šťastné, záleží jen na tom, k čemu ho přiřadíme. Takže s úsměvem a přípitkem na budoucí dvanáctku se těšíme, ať to uteče co nejrychleji a sejdeme se spolu za zvuků hudby. Třeba i s Vámi, milí přátelé.

S pozdravem a přáním krásného dne Vaše Veleta

Fotogalerie

foto č.1: XI. ročník společenského plesu Sdružení Veleta
foto č.2: XI. ročník společenského plesu Sdružení Veleta
foto č.3: XI. ročník společenského plesu Sdružení Veleta
foto č.4: XI. ročník společenského plesu Sdružení Veleta
foto č.5: XI. ročník společenského plesu Sdružení Veleta
foto č.6: XI. ročník společenského plesu Sdružení Veleta
foto č.7: XI. ročník společenského plesu Sdružení Veleta

Přejít na seznam článků

 

Spolufinancováno:
logo Jihomoravského kraje logo města Brno logo obce Kohoutovice logo Ministerstva práce a sociálních věcí logo Ministerstva zdravotnictví
Naši významní podporovatelé:
KOVO-PLAZMA, spol. s r.o. ALFA-HELICOPTER, spol. s r.o. Brno Business & Style - CCB, spol. s r.o. KOMPAKT, spol. s r.o. - Českomoravská reklamní agentura Siemens ČR OHL ŽS, a.s. Baumax ČR