Podzimní úklid zahrady

2017 / listopad Autor: Sdružení Veleta, z.s.

obrázek

Slunné prázdninové léto vystřídal sychravý podzim a zahrada našeho zařízení se stejně jako každý rok pokryla hromadami listí spadlého ze stromů. Jelikož není v našich silách si s takovým množstvím spadaného listí poradit vlastními silami, napadlo nás požádat o pomoc mladou krev - žáky v Brně dobře známé Regionální fotbalové akademie Jihomoravského kraje. Naše prosba o pomoc se setkala s nebývalou ochotou ( ze strany RFA Brno i ZŠ Měšťanské), a tak jsme mladé nadějné fotbalisty i s jejich šéftrenérem mohli dne 2.11.2017 přivítat v našem zařízení.

Naši klienti spolu s pracovníky připravili žákům vřelé přivítaní, provedli je naším zařízením a seznámili je s jeho provozem. Chlapci tak mohli získat nové informace o tom, co to je a jak vůbec funguje zařízení, které poskytuje sociální služby potřebným lidem. Prohlédli si i naši "dílnu", ve které naši klienti vyrábí rozmanité výrobky z různých druhů materiálů pro radost i praktické použití. Žáci se nenechali zaskočit ani přáním jednoho z klientů, aby zazpívali. Během chvilky se dohodli na písničce a následně ji také zazpívali. Klienti byli nadšeni a odměnili je dlouhým potleskem.

Poté se již s elánem pustili do úklidu zahrady a okolí budovy. Někteří hrabali listí a pěchovali ho do pytlů, jiní listí odváželi, další skupinka zametala terasu. Bylo zkrátka na první pohled vidět, že jde o dobře sehranou partu. A svou práci odvedli opravdu důkladně, na zemi nezůstal téměř ani lístek.

Mladým fotbalistům i jejich šéftrenérovi panu Mgr. Martinovi Janásovi patří naše velké poděkování za jejich návštěvu a ochotu pomoci. Pro naše klienty jejich návštěva byla příjemným zpestřením běžného dne. Přejeme jim mnoho úspěchů a doufáme, že jejich návštěvou v našem zařízení byl položen základ pro další a trvalejší spolupráci.

Fotogalerie

foto č.1: Podzimní úklid zahrady
foto č.2: Podzimní úklid zahrady
foto č.3: Podzimní úklid zahrady
foto č.4: Podzimní úklid zahrady
foto č.5: Podzimní úklid zahrady
foto č.6: Podzimní úklid zahrady
foto č.7: Podzimní úklid zahrady
foto č.8: Podzimní úklid zahrady

Přejít na seznam článků

 

Spolufinancováno:
logo Jihomoravského kraje logo města Brno logo obce Kohoutovice logo Ministerstva práce a sociálních věcí logo Ministerstva zdravotnictví
Naši významní podporovatelé:
KOVO-PLAZMA, spol. s r.o. ALFA-HELICOPTER, spol. s r.o. Brno Business & Style - CCB, spol. s r.o. KOMPAKT, spol. s r.o. - Českomoravská reklamní agentura Siemens ČR OHL ŽS, a.s. Baumax ČR