Olympionik mezi handicapovanými

2009 / březen Autor: PhDr. Lukáš Karnet, pracovník stacionáře

obrázek

V pátek 20. března 2009 v odpoledních hodinách navštívil Stacionář Veleta poskytující péči a podporu klientům s mentálním a kombinovaným postižením na Libušině třídě v Brně-Kohoutovicích sportovní střelec David Kostelecký. Široká veřejnost zná Davida Kosteleckého zejména z poslední olympiády v Pekingu, odkud přivezl zlatou medaili v disciplíně zvané trap - střelba na pohyblivý terč.

V rámci návštěvy proběhla s olympijským vítězem také téměř hodinová beseda. Mnozí klienti stacionáře sport aktivně sledují, a tak musel host odpovídat i na velmi zasvěcené otázky týkající se sportovní střelby. Klienti stacionáře se však dozvěděli zajímavé podrobnosti nejen o sportovní střelbě, ale také například o zákulisí olympiády a mezilidských vztazích mezi sportovci. "Navzájem si fandíme", říká D. Kostelecký.

Po skončení besedy si David Kostelecký prohlédl celý interiér stacionáře, zájemcům podepsal fotografie a neodmítl ani společné fotografování. Kromě fotografií si klienti odnesli nevšední zážitek besedy s člověkem, se kterým by se v běžném životě neměli patrně příležitost setkat.

Jak zdůraznila vedoucí stacionáře a předsedkyně Sdružení Veleta, o. s. Hana Macháčková, návštěva olympijského vítěze D. Kosteleckého byla pro zdravotně postižené klienty stacionáře událostí, na kterou budou ještě dlouhou dobu vzpomínat. Ocenila vstřícnost a ochotu p. Kosteleckého podělit se s klienty o své bohaté sportovní zážitky a životní zkušenosti a popřála mu jménem organizace i klientů mnoho úspěchů v jeho další sportovní kariéře.

Fotogalerie

foto č.1: Olympionik mezi handicapovanými
foto č.2: Olympionik mezi handicapovanými
foto č.3: Olympionik mezi handicapovanými
foto č.4: Olympionik mezi handicapovanými
foto č.5: Olympionik mezi handicapovanými
foto č.6: Olympionik mezi handicapovanými
foto č.7: Olympionik mezi handicapovanými
foto č.8: Olympionik mezi handicapovanými
foto č.9: Olympionik mezi handicapovanými
foto č.10: Olympionik mezi handicapovanými
foto č.11: Olympionik mezi handicapovanými
foto č.12: Olympionik mezi handicapovanými

Přejít na seznam článků

 

Spolufinancováno:
logo Jihomoravského kraje logo města Brno logo obce Kohoutovice logo Ministerstva práce a sociálních věcí logo Ministerstva zdravotnictví
Naši významní podporovatelé:
KOVO-PLAZMA, spol. s r.o. ALFA-HELICOPTER, spol. s r.o. Brno Business & Style - CCB, spol. s r.o. KOMPAKT, spol. s r.o. - Českomoravská reklamní agentura Siemens ČR OHL ŽS, a.s. Baumax ČR