Léto Velety 2019

2019 / září Autor: Lukáš Brož, Sdružení Veleta, z.s.

obrázek

Tak se nám další léto chýlí ke konci a podzim pomalu klepe na dveře. Náš stacionář však místo smutnění z konce slunečných dnů může zvesela vzpomínat na to, co vše během předchozích tří měsíců prožil a navštívil. Od každodenního programu, kde se snažíme učit stále něco nového, přes akce pořádané pro kamarády našeho stacionáře až po výlety na místa, kam se běžně nedostaneme. Bylo toho zkrátka dost, tak pojďme do toho!

Jako první musím zmínit, že díky mým neskutečně kreativním kolegům jsme se toto léto naučili spoustu nových výtvarných a rukodělných technik, které nejenže zlepšují motorické schopnosti i náladu našich klientů, ale navíc díky nim vznikají fantastické dekorace. To se pozitivně podepsalo hlavně na výzdobě našich společných prostor, které se z nezajímavé šedi kouzelně měnili od roztomilé české zahrádky, přes amazonskou džungli až po vesmírnou sluneční soustavu. Každý z nás tak mohl na chvíli utéct do říše vlastní fantazie a díky těmto barevným maličkostem jsme si svým osobitým způsobem dokázali změnit každý všední den v naprosto nevšední. Navíc nám tento rok dopřálo počasí opravdu vydatnou porci slunečních paprsků. Proto jsme ani na chvíli neváhali a využili dosytosti našeho bazénu pro 5 - 25 osob, který nás vždy skvěle osvěžil a kde jsme zažili spoustu mokré legrace.

Za další musím zmínit naši slavnou "Zahradní slavnost", kterou pořádáme každoročně vždy v červnu. Jak už název nenásilně napovídá, scházíme se v krásné zahradě našeho areálu se všemi rodinnými příslušníky našich klientů a přáteli našeho stacionáře. Společně si pak celé odpoledne užíváme čerstvého vzduchu i jídla, osvěžujícího pití i konverzace a v neposlední řadě vzrušujícího hudby i tance. Tento rok nebyl samozřejmě výjimkou a navíc jsme obohatili náš kulturní program o pěvecké vystoupení folklorního krále Jiřího Helána a pohádkové vystoupení klientů na téma "Láska na vsi aneb šteští s kozlem ". Všichni zúčastnění byli naprosto fantastičtí a bavili se na sto i více procent až do podvečerních hodin.

Poslední kapitolou našich letních činností potom byly výlety na zajímavá místa našeho milovaného města a kraje, aby jsme veškeré dny netrávili jen mezi našimi vesele vyzdobenými stěnami. Vyrazili jsme proto na různorodé exkurze a dostali se tak na místa, kam se běžně nepodíváme. Navštívili jsme třeba Vozovnu ve Slatině i Medlánkách, kde jsme byli i s ústním doprovodem vozeni prostředky MHD nebo do pivovaru Starobrno, kde jsme byli napojeni vzorky lahodných chmelových extraktů. Dokonce jsme si troufli i na výlety mimo Brna. Vyrazili jsme například na zámek v Rosicích, kde jsme si užili nejen komentovanou prohlídku historických komnat, ale i zachovalého vojenského bunkru z období druhé světové války, nenápadně se skrývající pod zámeckou zahradou. Všechny tyto naše výpravy jsme navzdory všem dopravním, pivním i vojenským nástrahám přežili ve zdraví a zůstalo nám z nich spousta nezapomenutelných zážitků.

Takže jak vidíte milí čtenáři,nezaháleli jsme ani na chvíli a prožili léto opravdu naplno. Doufám, že jste na tom podobně a že se s vámi někdy potkáme u nás nebo na jakékoliv zajímavé akci.

Krásný podzim přeje Vaše Veleta.

Fotogalerie

foto č.1: Léto Velety 2019
foto č.2: Léto Velety 2019
foto č.3: Léto Velety 2019
foto č.4: Léto Velety 2019
foto č.5: Léto Velety 2019

Přejít na seznam článků

 

Spolufinancováno:
logo Jihomoravského kraje logo města Brno logo obce Kohoutovice logo Ministerstva práce a sociálních věcí logo Ministerstva zdravotnictví
Naši významní podporovatelé:
KOVO-PLAZMA, spol. s r.o. ALFA-HELICOPTER, spol. s r.o. Brno Business & Style - CCB, spol. s r.o. KOMPAKT, spol. s r.o. - Českomoravská reklamní agentura Siemens ČR OHL ŽS, a.s. Baumax ČR