Léto 2014 ve Veletě

2014 / srpen Autor: Sdružení Veleta, o.s.

obrázek

Pokud bychom chtěli rozdělit naše akce podle ročních období, pak můžeme říct, že každé léto ve Veletě začíná a končí Skautskou nocí. To je název pro den, kdy po bohatém programu, zakončeném táborákem a noční bojovou hrou, přespíme s klienty Denního stacionáře ve stanech na zahradě. Skautskou noc pořádáme na začátku léta a na jeho konci. Nejinak tomu bylo i letos.

Kdo by si však myslel, že jinak jsou ve Veletě prázdniny a nic se neděje, byl by na velkém omylu. Už týden po červnové skautské noci jsme 19. června uspořádali Zahradní slavnost aneb Ples v létě. A skutečně - stejně jako na plese přišly naše spřátelené kapely, nechyběl starosta Kohoutovic Petr Šafařík, ani bohaté občerstvení. Přídavkem bylo, že jsme plesali za nádherného počasí pod širým nebem.

Začátkem července jsme vyrazili na celodenní výlet do Jehnic na okraji Brna. Protože k létu patří pohyb, část cesty jsme absolvovali pěšky lesem. Procházek a menších výletů bylo v červenci a srpnu samozřejmě více, stejně jako velice časté koupání v místním bazénu. Stejně jako každý rok, byl i letos hlavní letní akcí pětidenní rekondiční pobyt na Březejci. Z letních akcí musíme zmínit sice jednu "neletní", ale významnou, protože je unikátní. Ve středu 13. srpna v podvečer se o Veletě mluvilo živě na Českém rozhlase Brno. Víme, že tuto stanici poslouchají hodně lidé z naši cílové skupiny, a proto to jistě byla reklama k nezaplacení.

Druhá skautská noc v polovině srpna nebyla tečkou za našim létem. Byl ji výlet do Dolních Kounic ve středu 27. srpna. To už jsme ovšem vymýšleli akce podzimní, protože ve Veletě se pořád něco děje.

Fotogalerie

foto č.1: Léto 2014 ve Veletě

Přejít na seznam článků

 

Spolufinancováno:
logo Jihomoravského kraje logo města Brno logo obce Kohoutovice logo Ministerstva práce a sociálních věcí logo Ministerstva zdravotnictví
Naši významní podporovatelé:
KOVO-PLAZMA, spol. s r.o. ALFA-HELICOPTER, spol. s r.o. Brno Business & Style - CCB, spol. s r.o. KOMPAKT, spol. s r.o. - Českomoravská reklamní agentura Siemens ČR OHL ŽS, a.s. Baumax ČR