Dnes je středa, 24. října 2018, svátek má Teodor

KOVO-PLAZMA, spol. s r.o.

Skautská noc Velety s učitelskou kapelou

Skautská noc Velety s učitelskou kapelou Skautská noc je pojmenování jedné z nejoblíbenějších akcí Denního stacionáře Veleta. Během dne, který bývá vyplněn pestrým programem, se už všichni klienti i pracovníci těší na večer, na opékání špekáčků, soutěže a noční bojovou hru. Skautská noc vrcholí přenocováním všech zúčastněných ve spacácích v budově stacionáře, ti nejodvážnější stanují na zahradě.

Letošní první skautská noc (pořádáme ji 2x ročně, na začátku a na konci léta) se uskutečnila ve čtvrtek 20. června. Byla obohacena o návštěvu učitelské kapely ze sousední ZŠ Chalabalova. Pozvání tříčlenné kapely učitelů bylo dalším pokračováním intenzivní spolupráce mezi našimi organizacemi. Společné akce (např. únorový ples Velety ve škole, PC kurz žáků pro klienty stacionáře, společné lekce muzikoterapie) jsou vždy obohacením pro všechny zúčastněné - učitelé i žáky, pracovníky Velety i jejich klienty.

Repertoár učitelské kapely je značně široký. Musí být, protože dnešní posluchačstvo je ve svém gustu velmi velmi různorodé...

Učitelé opustili zahradu Velety krátce po deváté hodině večerní. To ale skautská noc ani v nejmenším nekončila. Čekala nás noční bojová hra, a nakonec to, na co se všichni těší nejvíce - noc ve stacionáři. Protože teploměr ukazoval i po setmění teplotu hodně nad 20 stupňů, nocovali někteří pod širákem.

Skautská noc skončila, skončil i školní rok, ale spolupráce a plány rozhodně nekončí. Na konci prázdnin si pracovníci Velety vypůjčí ze školy kameru... ale o tom až jindy.

PhDr. Lukáš Karnet
vedoucí Denního stacionáře

Kompletní fotogalerie zde

Copyright © 2008-2018 Sdružení Veleta o.s., Developed by Robert Zaborowski, Pulzní magnetoterapie