Dnes je středa, 24. října 2018, svátek má Teodor

KOVO-PLAZMA, spol. s r.o.

Ozvěny Mental Power zněly z Kohoutovic do Barky

Kohoutovický Kurýr listopad 2012

Ozvěny Mental Power zněly z Kohoutovic do Barky V pondělí 5.11.2012 se do královopolského divadla Barka valily doslova davy návštěvníků. Denní stacionář Sdružení Veleta, o.s. tu pořádal první ročník Ozvěn filmového festivalu Mental Power. Tento festival se koná od roku 2007 každoročně na jaře v Praze. Jedná se o přehlídku filmů, ve kterých účinkují lidé s mentálním a kombinovaným postižením. Denní stacionář z Kohoutovic tu představil už 7 svých originálních filmů. Protože ne pro všechny je snadné se do Prahy dostat, uspořádali jsme letos Ozvěny Mental Power v našem domovském městě Brně.

Do sálu Bezbariérového divadla Barka našlo cestu 140 návštěvníků - sál má přitom kapacitu 130 míst! Organizátoři tu promítli celkem několik filmů, zejména domácí, tedy "kohoutovické" produkce. Vsuvky mezi filmy vyplnila taneční vystoupení klientů Denního stacionáře, a také mluvené slovo a improvizované scénky trojice moderátorů - Ladislavy Blažkové, Josefa Zajíčka a Lukáše Karneta.

Na filmovém minifestivalu nechyběla ani pěvecká vložka, kterou vynikajícím způsobem obstarala skupina Mošny. Obyvatelé Kohoutovic v Barce nechyběli. Vždyť hodně klientů Denního stacionáře pochází přímo z Kohoutovic. A tak Kohoutovičáci, aniž to možná tuší, denně potkávají malé filmové hvězdy a hvězdičky. Každý rok zazáří na festivalu Mental Power v Praze. Snad od letošního roku budou vždy na podzim zářit také na brněnských Ozvěnách.

PhDr. Lukáš Karnet
Denní Stacionář Sdružení Veleta, o.s.

Copyright © 2008-2018 Sdružení Veleta o.s., Developed by Robert Zaborowski, Pulzní magnetoterapie