Nové auto pro handicapované

2010 / leden Autor: PhDr. Lukáš Karnet, pracovník stacionáře

obrázek

Ve středu 6. ledna 2010 ve 14 hodin došlo ve stacionáři pro handicapované na Libušině třídě 13 k dlouho očekávané událost. Firma Kompakt, s.r.o. předala provozovateli stacionáře, Sdružení Veleta, o.s., sponzorský dar - užitkový automobil Ford Transit. Českomoravská reklamní agentura Kompakt se sídlem v Poděbradech má zprostředkování sponzorských darů pro sociální služby jako svoji obchodní činnost.

Jak zdůraznily během slavnostního odpoledne ve Veletě zástupkyně Kompaktu Hana Janíčková a Nataša Jurdová, vznikla jejich společnost právě proto, aby pomáhala lidem, kteří měli v životě startovní čáru jinde než ostatní. Právě nový automobil pomůže imobilním klientům realizovat to, co je pro většinu lidí zcela běžné - např. shlédnout představení v divadle, navštívit kavárnu, vyřídit si svoje záležitosti na úřadě osobně apod.

Do Velety se osobně přišli podívat také zástupci firem, kteří na dar přispěli. Klienti stacionáře jim jako poděkování představili krátké pásmo židovských tanců a předali i drobné dárky, které vyrobili v terapeutické dílně.

Ještě před začátkem rautu předaly zástupkyně Kompaktu předsedkyni Sdružení Veleta Haně Macháčkové klíče od nového vozu. I když šlo o symbolický akt, klíče byly skutečné, takže auto může klientům sloužit už od následujícího dne. Na závěr slavnostního odpoledne provedla Hana Macháčková zástupce firem budovou stacionáře, takže sponzoři se mohli na vlastní oči přesvědčit, že naše organizace staví na první místo příjemné a komfortní zázemí pro klienty.

Stacionář v Kohoutovicích pod hlavičkou Sdružení Veleta právě zahájil třetí rok svého fungování. V uplynulých dvou letech se podařilo obnovit interiéry budovy, organizace disponuje stabilním týmem pracovníků, kteří pro klienty neustále plánují nové akce, a vyhledávájí nové podniky, kterých by se mohla Veleta zúčastnit. Velkým limitujícím faktorem jsou ale finanční prostředky, kterých u neziskové organizace není zvláště v dnešní době nikdy dost. Stejně jako není nikdy nadbytek hodných lidí a dobrých činů. Takových, jakým bylo darování automobilu. Za věci, které nejsou tak časté se má poděkovat dvakrát. A tak, i když jsme společnosti Kompakt, s.r..o. poděkovali už osobně 6. ledna, děkujeme ještě jednou prostřednictvím listu všech kohoutovických občanů.

Fotogalerie

foto č.1: Nové auto pro handicapované
foto č.2: Nové auto pro handicapované
foto č.3: Nové auto pro handicapované
foto č.4: Nové auto pro handicapované
foto č.5: Nové auto pro handicapované
foto č.6: Nové auto pro handicapované
foto č.7: Nové auto pro handicapované
foto č.8: Nové auto pro handicapované
foto č.9: Nové auto pro handicapované
foto č.10: Nové auto pro handicapované
foto č.11: Nové auto pro handicapované
foto č.12: Nové auto pro handicapované

Přejít na seznam článků

 

Spolufinancováno:
logo Jihomoravského kraje logo města Brno logo obce Kohoutovice logo Ministerstva práce a sociálních věcí logo Ministerstva zdravotnictví
Naši významní podporovatelé:
KOVO-PLAZMA, spol. s r.o. ALFA-HELICOPTER, spol. s r.o. Brno Business & Style - CCB, spol. s r.o. KOMPAKT, spol. s r.o. - Českomoravská reklamní agentura Siemens ČR OHL ŽS, a.s. Baumax ČR